30 Kasım 2009 Pazartesi

Uçuk Için Şifali Bitkiler




Uçuk Için Şifali Bitkiler

Çözümler :

1. Çözüm : Ekşi narın kabuğu dövülüp toz haline getirilir zeytin yağı ile karıştırılıp uçuğa sürülür.

2. Çözüm : Limon suyu uçukların üzerine pamukla sürülür.

3. Çözüm : Elma ezilerek suyu alınır, uçukların üzerine sürülür...

Uçuk Için Şifali Bitkiler

Uçuk bir çeşit bakteridir. İnsan bünyesinin zayıf düştüğü zamanlarda ortaya çıkar. Vücudun her hangi bir bölgesinde çıkabilme ihtimaline rağmen en fazla dudak bölgesinde çıkar.

Uçuk tedavisi için kullanılacak şifalı bitkiler

1-Ebegümeci yaprağı
2-Gelincik bitkisi
3-Hatmi Kökü
4-Gül
5-Hodan
6-Kırlangıç Otu
7-Lavanta
8-Su

Uçuk tedavisi için kullanılacak şifalı bitkilerin hazırlanışı:

Uçuk için şifalı bitkiler yukarıda saydıklarımızdır.Uçuk için şifalı bitkiler biraz alınarak bir kaba ko nur. Beş bardak su ilave edilir ve kaynatılır. Soguması beklendikten sonra dudakta çıkan uçuk haricinde vücudun diğer bölgelerindeki uçuklar silinir.

29 Kasım 2009 Pazar

Sivilceler Nasil Geçer




Merhabalar ;

Bu gün sizlere Sivilce'den ve Sivilceler Nasıl Geçer ondan bahsedeceğiz.

Sivilce Nedir, Nasıl Oluşur

Yağ bezlerinin çok büyük bir kısmı kıl köklerinin içindedir. Bu bezlerin, cilde açılan kanalları vardır. Bu kanallar tıkanırsa sivilceler meydana gelir. Yağ bezlerinden sebum denilen bir madde salgılanır. Yağ yapısında bir madde olan sebum cildi korur. Sebum kıl kökünden dışarıya çıkamadığı zaman birikir ve sivilce oluşumuna neden olur. Burada biriken bu madde ölü hücrelerin atılmasını engeller ve tıkanıklığa yol açar. Böylece bakterilerin üremesi için uygun ortam oluşur. Bu bakterilerin çoğalmasıyla kızarıklık, şişlik ve ağrı oluşur. İltihap meydana gelir. Bu durumun uzun sürmesi sonucu sivilce patlar ve içeriği dışarı akar...

Sivilce İçin Yapılması Gerekenler

Öncelikle cilt temizliğine önem verilmelidir. Cilt, sabah ve akşam olmak üzere, günde iki defa, cildi fazla tahriş etmeden düzenli olarak yıkanmalıdır. Böylece gözenekleri tıkayan kirden kurtulmak amaçlanır. Temizleyicilerin, cildin doğal ph'ına yakın olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca haftada 2-3 kez yapılan kil maskesi, cildin yağlardan kurtulmasını sağlar. Buhar banyosu haftada bir kez uygulanarak, gözeneklerin genişlemesi sağlanır. Böylece siyah noktarlardan kurtulmak kolaylaşır. Bunu uygulamak için kafanıza bir havlu örtüp, yüzünüzü kaynar suyun buharına 10 dakika tutarak yapabilirsiniz.

Toplumda yaygın olanın aksine, beslenmenin sivilce oluşumunda doğrudan bir etkisi olduğu kanıtlanamamıştır. Fakat meyve ve sebze ağırlıklı beslenmek faydalıdır. Çünkü bunların cilt dostu olduğu bilinmektedir. Ayrıca düzenli uyku, hormonların aktivitesini düzelttiğinden her gece en az 7 saat uyumak çok önemlidir. Ciltte oluşan sivilcelerin (siyah noktalar hariç) sıkılması hem yaraya neden olup, iz bırakır, hem de sivilcelerin iltihaplanarak yayılmasına yol açar. Bazı bitki çayları cilt için çok faydalıdır. Ihlamur ve rezene çayları bunların başında gelir. Bir çok mikrobu temizlemeye yardımcıdır.

Tedavisi

Akne (sivilce), tedavisi uzun sürelidir ve iyilşemesi geçtir. Tedaviye geç yanıt veren bir cilt hastalığıdır. Kısacası düzenli ve sabırlı bir tedavi uygulanır. Bunun için bir cildiye uzmanına başvurmanız gerekir.

Akne tedavisinde çok sayıda kullanılan ilaç vardır. Cildiniz ve sivilceniz için en uygun olanı, doktorunuz tarafından belirlenecektir. Yoğun sivilceli bir hastaya antibiyotik tedavisi uygulanır. 2-3 ay süren bir tedavi gerekir. Hastanın yaşı, cinsiyeti, sivilcenin türü ve şiddeti, ilaç tedavisinde göz önünde tutulacak faktörlerdir.

Bunun dışında cildin yumuşak bir sabunla yıkanması, hem yağlanmayı azaltır hem de tedaviye yardımcı olur. Fakat cildi çok fazla kurutan sabunlardan, temizleyicilerden uzak durmak gerekir. Çok fazla yıkamak cilde zarar verir. Bunun dışında, cildinizi tahriş edecek giysilerden kaçınmanız gerekir. Sivilcenin iyileşmesini yavaşlatan bir durumdur.

Sivilcelerle oynamak, sıkmak ya da kaşımak iz kalma ihtimalini arttırır. Mutlaka tedavi edilmesi gereken bir cilt hastalığıdır

28 Kasım 2009 Cumartesi

Bağirsak Tembelliği




Bağırsak Tembelliği Nedir

Merhabalar ;

Bu gün sizlere Bağırsak Tembelliği hakkında bilgi vereceğiz.

Anahtar Kelimeler :
Bağırsak Tembelliği Tedavisi, Bağırsak Tembelliği Belirtileri, Bağırsak Tembelliğine Bitkisel Çözüm, Bağırsak Tembelliği ve Tedavisi, Bağırsak Tembelliğinin Tedavisi...

Dışkılamanın yani defekasyonun üç gün den daha seyrek veya normalden da ha katı olarak yapılması halinde kabızlık tan yani konstipasyondan söz edilir. Baş ka bir deyişle ağızdan aldığımız besinle rin 24-48 saat içinde barsakları terketmemesi ve gecikmesi halinde bağırsak tem belliği var demektir. Besin artıkla rı dışkı şeklinde ortalama 18 saat sonra barsağın son bölümüne yani rektuma ulaşmaktadır. Ancak dışkılama refleksi geç uyandığından, çeşitli nedenlerle tuvalete gitmeyi ihmal eden kimse rektumunu boşaltamamaktadır.Uzun süren kabızlık dışkıda toksik mad delerin etkisiyle başağrısına, sindirim bo zukluğuna, zayıflamaya ve rengin solmasına neden olur. Rektumda uzun süre ka lan dışkı sertleşir, fekalom denen taş şek lini alarak barsakta tıkanmalanna sebep olabilir...

Kabızlık Çeşitleri

Kabızlık dışkının bağırsaktan geçişinin yavaşlamasıyla ortaya çıkar. Üç temel tipe ayrılabilir.

• Merkez sinir sistemi bozukluğuna bağlı kabızlık: Sinir sistemiyle ilgili bir hastalıktan ya da ilaçlardan kaynaklanan dışkılama uyarısı yokluğu ya da düzen sizliği.

• Dışkılama refleksinde bozukluğa bağlı kabızlık: Hemoroit, apse, daralma (stenoz) gibi bağırsak lezyonlarına, bağırsak yumuşatıcılarının yanlış kullanımına, ka rın içi organlarının iltihaplanmasına, vü cuttan genel su kaybına bağlı dışkı mik tarında azalma.

• Mekanik kabızlık: Yaygın nedenler den biri gene sıvı kaybı olabilir. Bu du rumda dışkının içerdiği su ve dolayısıyla hacmi azalır. Öbür nedenler arasında ba ğırsak kaslarının ve/ya da istemli karın kaslarının zayıflaması sayılabilir. Aynca megakolon, yani bağırsağın bir bölümü nün sinirden arınarak işlev dışı kalması ve buna bağlı olarak aşırı genişlemesi de mekanik kabızlığa yol açar.

27 Kasım 2009 Cuma

Gaz Giderici




Merhabalar ;

Bu gün sizlere Gaz Giderici hakkında bilgilendirmek için burada bulunmaktayız. Şimdi sizlerinde merakla beklediğiniz, tüm soru ve cevaplar sizlerle....

Anahtar Kelimeler ; gaz giderici bitkiler, gaz şişkinliği, gaz sancısı, gaz giderici, gaz şişkinliği...

Herkesin kalın barsağında gaz üretilir. Aslında, barsak gazlarının çoğu kalın barsakta oluşur. Gaz genellikle dışkı yaparken atılır. Bununla birlikte, bazı kişilerde oluşan aşırı miktardaki gaz, bütün gün rahatsızlık yaratır.

Barsak Gazının Bileşimi
Barsak gazı başlıca beş maddeden oluşur: Oksijen, azot, karbondioksit ve metan. Kötü koku genellikle bileşimde daha az miktarlarda bulunan hidrojen sülfid ve amonyak gibi diğer maddelerden kaynaklanır.

Alınacak Önlemler

Bazen, aşırı miktardaki gaz sindirim sistemindeki bir hastalıktan kaynaklanabilir; hastalık tedavi edildiğinde, çoğu kez gaz da azalacaktır. Ancak çoğu durumda, gazın kaynağı bir hastalık değildir...

26 Kasım 2009 Perşembe

Ender Saraç




Merhabalar ;

Bu gün sizlere Dünyaca ünlü doktorumuz Ender Saraç'tan bahsedeceğiz...

Biyografisi ;

1959 yılında İzmir’de doğdu, Bornova Anadolu Lisesi’ni ve sonra Ege Tıp Fakültesini bitirdi. Erzurum ili İspir ilçesi Kırık Nahiyesi ve köylerinde mecburi hizmetini yaptı. Çorlu’da askerliğini Alay Tabibi olarak bitirdikten sonra İzmir’de Aile hekimliği ihtisasını tamamladı.
1990 Yılından bu yana Ayurveda çalışmaları yapan Ender SARAÇ İzmir’den İstanbul’a geldiği ilk yıllarda Nukhet Duru ile beraber UNİFORM Sağlık ve Estetik Merkezinde çalıştı.Daha sonra Türkiyenin ilk Doğal Tıp ve Estetik Merkezi olan HAY SAĞLIK Merkezini 1994'te kurdu, ve genişleterek bu güne kadar geldi. Ayrıca Türkiye’nin ilk Doğal Arınma Merkezi olan Ulustaki Doğa Arınma Merkezi'ninde kurucularındandır.

Yazdığı kitapları ise ;

1. AYURVEDA SAĞLIKLI ZAYIFLAMANIN YOLLARI

2. AYURVEDA SAĞLIKLI YAŞAMIN SIRLARI

25 Kasım 2009 Çarşamba

Isirgan Otu




Merhabalar ;

Bu gün sizlere Isırgan Otunun faydaları'ndan

Anahtar Kelimeler ; Isırgan Otunun Faydaları, Isırgan Tohumunun Faydaları, Isırgan Otu Şampuanı, Isırgan Otu Çayı, Isırgan Tohumu...

Isırgan Otunun diğer tesirleri

Isırgan Otu ; kökünden başlamak üzere, kökü, yaprakları, tohumları bile şifalı olan bir bitkidir. Egzama hastalığını iyi gelir...

Isırgan otunun kullanıldığı yerler

Isırgan otu şifalı bitkisi ;
Egzama ve buna eşlik eden baş ağrısı durumlarında,
Böbrek ve mesane taşı oluşumunun engellenmesi tedavilerinde,
Kan ve dolaşım sistemi hastalıklarında ve kan yapımının artırılmasında,
İdrar yolları hastalıkları ve idrar yolları iltihaplanmasında,
Özellikle kabızlık hallerinde,
Soğuk algınlıklarında,

Isırgan otu yemeği faydaları

Yemeği mide ve bağırsaklara iyi gelir.Bağırsaklardaki faydalı florayı canlandırır.
-Romatizmada ağrıyan eklemleri ısırganla yakmak iyidir.Zira,kanı o tarafa çeker.
-Yemeği mide ve bağırsak kanserine iyidir.
-Cilt kanseri olan yerlere suyunu pamukla sürünüz veya ısırgan otunu döverek hastalıklı yere koyunuz.
-Isırgan tohumu kitre ile karıştırılarak yutulursa özellikle mide ve bağırsak kanserlerine iyi gelir.

24 Kasım 2009 Salı

Çörek Otunun Faydaları




Merhaba Değerli Ziyaretçilerimiz ;

Bugün sizlere Çörek Otunun Faydaları'ndan bahsedeceğiz.

Anahtar Kelimeler : çörek otunun faydaları, çörek otu nasıl kullanılır, çörek otu zayıflatırmı, çörek otu ile zayıflama, çörek otu faydaları...

İnsan vücudu, doymamış yağ asitlerini üretemediği için, dışarıdan almaya mecburdur. Bir gram çörek otu yağı, bu açıdan günlük ihtiyacımızı karşılamaktadır.

Çörek otunun diğer tesirleri

•Çörek otundaki nigellon ve alfa-pinen gibi eterli yağlar, solunum borusunu genişletip kramp gidericidir. Ayrıca ifrazı geliştirip öksürüğü hafifletir. İltihap giderici, ağrı dindirici ve idrar söktürücüdür. Devamlı kullanımda kan şekerini düşürür.

•Çörek otundaki B1, B2 ve B6 vitaminleri, birçok enzimlerin üretiminde önem taşır. Zira bunlar, savunma ablukalarını yok eder ve boyun altı bezini; dolayısı ile savunma sistemini güçlendirir. Folasidi vitamini ise, kalp ve tansiyon hastalıklarının riskini azaltır. Bunun yanısıra hücre yenilenmesinde de lüzumlûdur.

• Beta karotin, A, E ve C vitamini, selen gibi antioksitler vücudun savunma sistemini güçlendirir. Selen, vücudun zehirli maddeleri atmasında yardımcı olur.

Çörek otunun faydaları:

Bu kadar mükemmel olarak yaratılan çörek otu, bütün bu özellikleri ile:

•Mikrop, virüs ve mantarlara karşı öldürücü tesire sahiptir.

•İfraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir.

•Kan şekerini düşürür.

•Damar hastalıklarını önler.

•Hazmı kolaylaştırır.

•Vücuttaki zehirleri süzerek atar.

•İdrar söktürücü özelliği ile safraya iyi gelir.

•Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.

•Alerjiyi önler.

•Savunma sistemini dengeler.

•Hormon sistemini ve ruh hâlini sağlamlaştırır.

Özel hallerde faydaları:

•Çörek otu, müzmin hastalıklarda şaşırtıcı iyileşmeler sağlar. Çocuklarda özellikle sinir ve deri hastalıklarına, astım ile alerjiye iyi gelir.

•Çörek otu ürünleri (yağ ve ezilmiş bal karışımlı) hamilelik devresindeki şikayetleri azaltır. Yan tesiri olmayıp, bu devredeki hanımlara ve bebeklerini ana sütüyle besleyenler için süt kalitesinin bebeğe daha yarayışlı olmasını sağlar.

•Egzamalı deriye sık sık çörek otu yağı sürüldüğünde deri çabuk iyileşir. Yine deri hastalıklarında mikrop öldürücü tesirinden dolayı çok fayda verir.

Bazı Hastalıklarda Çörek Otu:

•Hazım zorluğu ve mide şişkinliklerinde çörek otu eskiden beri bilinmektedir.

•Hemoroite iyi gelir, çünkü damarları güçlendirir ve kan dolaşımını hızlandırır.

•Romatizma, şeker hastalığı ve kolesterolün yükselmesi gibi metabolizma hastalıklarına faydalıdır.

•İktidarsızlık ve kısırlıkta yine yarar verici tesire sahiptir. Çünkü çörek otu, cinsî hormonları tanzim etmekte, bedenî ve ruhî olarak zindelik ve dinçlik vermektedir.

•Çörek otu yağı kadınlardaki ay hâli sancıları ve diş ağrılarına karşı yine başarıyla kullanılmaktadır.

23 Kasım 2009 Pazartesi

Şifali Bitkiler Siteniz Hizmetinizde ( 22.11.2009 )




Merhabalar ;

Web alanındaki üstünlüğümüzü işinize çok yarayacak bir site ile daha devam ettiriyoruz.
Şifalı Bitkiler ve Faydaları konusunu işleyecek olan sitede binlerce şifalı bitkilerin faydalarını bulabileceksiniz.


Şifalı Bitkiler ve Faydaları

Sitemizin seveceğinizi düşündüğümüz en önemli özelliği ise sade bir tema'ya ve kullanışlı bir script'e sahip olması.

Sitemiz sayesinde her derdinize deva olacak
ŞİFALI BİTKİLER 'in isimlerine ve tüm ayrıntılarına ulaşabileceksiniz.

Sitemizde 2 editör görev yapacak ve sizlere yardımcı olmaya çalışacaklar. Ayrıca online yardım hattı sayesinde internet üzerinden sorunlarınıza cevap bulabileceksiniz.

Bizi tercih eden tüm ziyaretçilerimize teşekkür ederiz.