20 Şubat 2010 Cumartesi

Kil Dönmesi




Kıl Dönmesi

Merhabalar ;

Kıl Dönmesi halk arasında genel olarak bilinen bi konudur. Kıl dönmesi çok zor geçen bir hastalıktır mutlaka doktora gidilmesi gerekmektedir. Doktor tavsiyesi sonucunda şifalı bitkiler'e başvurabilirsiniz. Yaptığımız araştırmalarımızı inceleyebilirsiniz. İyi günler dileklerimizle ...

Kıl Dönmesi



Kıl dönmesi, kılların kuyruk sokumu ve nadiren göbekte cilt altına geçip yara, abse ve fistül oluşturmasıdır. Kıl dönmesi, yani DERMOİD KİST veya PİLONİDAL SİNÜS, cilt altı kıl yuvası demektir. Sırt ve baştan dökülen kılların kuyruk sokumundaki iki kaba et arasında, kıllı ve terli oluğa takılıp sürtünmelerle oluğun en dibindeki ter bezi deliklerinden vida gibi dönerek cilt altı yağ dokusu içine hissettirmeden girmesi, labirentler açması, peşinden labirentlere giren bakterin de katkısı ile etrafı iltihaplandırması; cerahatlı veya kanlı, pis kokulu akıntılar ve abseler oluşturmasıdır. Sert büro koltuklarında ve bilgisayar başında, özellikle kaykılık pozisyonda uzun süre oturanlarda veya uzun süre jip sürenlerde veya uzun süre otobüs yolculukları yapanlarda daha sık olur. Kıl dönmesi 16 ila 30 yaş arası kıllı ve gürbüz, genç erkeklerde, nadiren de genç bayanlarda oluşur. Oluş şekline gelince; kıllar yılan derisindeki gibi yivli veya pullu olup, dar ve sıkışık veya sürtünmeli ortamlarda kıpırdandıkça tek yönde ilerler. Saç telini iki parmak ile tutup hafifçe oğuşturunca bu hareketi açıkça görmek mümkündür. Benzer şekilde iki kaba et arasındaki herhangi bir serbest kıl, sürtünme, itelenme ve dönme mekaniği ile oluğun dibine doğru hareket eder. Hiperkeratoz ve aşırı terleme nedeni ile genişlemiş bir ter bezi ağzından deri içine girebilir, peşinden başka bir kıl geçebilir. Giderek bu minik ağız, kılların minik zorlaması ile genişler, deri hücreleri ter bezinin ve deliğin içine doğru yürür ve deliklerin iç yüzeyi cilt epiteli ile döşenerek minik bir tünel oluşur ve peşpeşe kılların buraya girmesi kolaylaşır. Uzun saç kılları bile girebilir. Bazan bir kaç kıl girdikten sonra tünel girişi iyileşip kapanabilir. Ama tünel içindeki kılların ve bakterilerin cilt altında derinlere doğru ilerlemesi ve iltihaplanmalar devam eder. Günün birinde mutlaka abseleşme ve fistülleşme olur. Fistül ağızlarının % 78'i oluğun sol kenarında ve % 82'si kıl giriş deliklerinin yukarı tarafında yer alır.

16 Şubat 2010 Salı

Kayisinin Faydalari





Merhabalar ;

Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden kayısıyı çoğumuz tadı için yeriz. Aslında kayısı ile birçok hastalıktan da kurtuluyoruz.

Örneğin, kayısı kemik erimesini önlüyor, cilde iyi geliyor ve daha sayılamayacak kadar fayda sağlıyor.

İşte ayrıntılar...

Aşağıdaki yazı tr.mydearbody.com sitesinden alınmıştır. Yazının tüm hakları kendilerine aittir. Ayrıca sitemize katkılarından dolayı teşekkürü borç biliriz.


KAYISI: A, B, C ve P vitamini açısından zengin bir meyve olan kayısı aynı zamanda bol miktarda demir içerir. Ayrıca magnezyum, kalsiyum, fosfor, kükürt, bakır, krom ve manganez mineralleri açısından da zengindir.

Kayisinin Faydalari



Kayısının Faydaları: Kayısı besleyici ve iştah açıcıdır. Bol miktarda demir içerdiğinden kansızlığa iyi gelir. Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Başta akciğer ve cilt kanseri olmak üzere kansere karşı koruyucudur. Vücuda kuvvet verir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Özellikle gelişme çağındaki çocuklara faydalıdır. Raşitizm gibi gelişme bozukluklarını önler. Hastaların iyileşmesini hızlandırır. Sinirleri sakinleştirir ve uyku verir. Migrene karşı da iyi gelir. Ayrıca cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır.

Ayrıntılar burada.

2 Şubat 2010 Salı

Boğaz Ağrisina Ne Iyi Gelir ?




Boğaz Ağrisina Ne Iyi Gelir

Merhabalar ;

Bugün sizlere boğaz ağrısına neyin ve nelerin iyi gelebileceğini açıklamak için gelmiş bulunmaktayız. Bilindiği gibi gribal enfeksiyon sonucunda oluşan belirli durumlar vardır. Bunların en önemlileri ise boğaz ağrısı ve öksürüktür. Boğaz ağrısını çok farklı şekillerde geçirebilmeniz mümkündür.

İŞTE KONUNUN AYRINTILARI :



Boğaz Ağrisina Ne Iyi Gelir





Soğuk algınlığı veya nezlenin yol açtığı boğaz ağrısı, aşağıdaki şu uygulamalarla biraz azaltılabilir:
- Sıvı alımınızı arttırınız (Ballı sıcak çay, bilinen bir halk çaresidir).
- Yatak odanızda bir nemlendirici veya buhar kaynağı bulundurunuz.
- Tuzlu su ile günde birçok kez boğazınızı gargara yapınız (Yarım bardak suya dörtte bir çorba kaşığı tuz konur).
- Hafif ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.
- Boğazı uyuşturan pastillerden kullanabilirsiniz.



Boğaz Ağrisina Ne Iyi Gelir



Boğaz ağrısı tıpta farenjit olarak bilinir.Yutak yani boğazın iltihaplanması sonucu farenjit olarak bilinen boğaz ağrısı gerçekleşir.Boğaz ağrısına yol açan çeşitli faktörler vardır.Bunlarda mikroplar ve metabolizmaya bağlı nedenler olmak üzere iki ana grupta bulunur.Bazı durumlarda ise bulunulan ortamın ısısına,ortam yer alan toza bağlı olarak boğaz ağrısı yaşanabilir.
Boğaz ağrısı her yaşta insanlar sıklıkla görülen sorunlar arasındadır.Ama en çok 4-7 yaş arası çocuklarda boğaz ağrısına daha çok rastlanılır.1 yaş altı çocuklarda ise boğaz ağrısı çok nadir olarak görülen durumlar arasındadır.Boğaz ağrısının belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir.Belirtilerde en büyük etken hastalığın neden kaynaklandığıdır.Boğaz ağrısı yol açan en büyük etmen virüslerdir, geri kalan unsurlar ise bakteriyel sebeplerden dolayı boğaz ağrısı yaşatır.Boğaz ağrısı bazı durumlarda tehlikeli olabilir ve önlem alınması gerekebilir. Mesela bakteriye bağlı boğaz ağrısı varsa bu yüksek ateşe yol açabilir.Ateş 40 dereceleri daha bulabilir. Virüse bağlı boğaz ağrısı olmuş ise genel olarak yüksek ateş görülen durumlar arasında değildir.
Boğaz ağrısının belli başlı belirtileri; ses kısıklığı,öksürük,boğaz hafif yanma,yorgunluk,nefeste koku,tozlu ortamda sorun yaşanması gibi durumlar boğaz ağrısının geliyorum dediği durumlardır.Boğaz ağrısı genelde 1-2 gün sürede geçer.Antibiyotikler ise boğaz ağrısı tedavisi için olumlu etkiler yapar.Hastalığın kısa sürede geçmesini sağlar.

Boğaz Ağrisina Ne Iyi Gelir



Hatmi boğaz ağrısına iyi gelme yönünde oldukça etkilidir.Hatminin hem köklerini,çiçeklerini ve yapraklarınından yapılacak efisyon ile boğaz ağrısından kurtulunabilinir.
*Adaçayı da boğaz ağrısı için faydalıdır.Özellikle ağızda gargara yapılarak kullanılırsa yararları ortaya çıkar.Gargara yapılacak karışım ne çok sıcak nede çok soğuk olmalıdır.Normal vücut ısısı sıcaklığı yeterli olacaktır.
*Şakayık çiçeğiyle servi kozalağı ezilerek karıştırılır.Bal ilave ederek reçel kıvamınına gelmesi sağlanır.Hazırlanan reçel her yemek öncesi ve sonrasında 1′er çorba kaşığı yenir.


Selülit




Selülit

Merhabalar ;

Bugün sizlere Selülit hakkında bazı bilgiler verebilmek için sitemize gelmiş bulunuyoruz. Bilindiği üzere kadınların çok büyük sorunlarından biriside Selülit'tir. Kadınlar bir dönemden sonra vücutta selülitler oluşmaya başlar ve bu kadınların en büyük probemi olmaya aday konumdadır. Bizde bugün sizlere bu konuyu açıklamak için sitemize eklemek istedik. Buyurun Selülit hakkında bilmek istediğiniz herşey sitemizde araştırmalarımızı inceleyebilirsiniz ...

Selülit



Selülit

SELÜLİT`TEN NASIL KORUNULUR?

Kilonuzu koruyun. Günde 1500 kalori alın.
Çok hareket edin, örneğin jogging yapın, bisiklete binin, yüzün, jimnastik yapın.
Ayrıca vitamin ve mineral alın. A ve E vitaminleri deriyi düzgünleştirir, magnezyum metabolizmayı harekete geçirir, fosfor ve silisyum dokuları kuvvetlendirir.
Vücudun fazla suyunu atması için beyaz ve kırmızı turp, maydanoz, kereviz, çilek ve pilav yiyin.
Tuz, şeker, alkol, sigara, koyu çay, kahve, çikolata, kızartma ve undan uzak durun.
Derinin kanla beslenmesini teşvik edin. Örneğin masaj eldiveni ile kendi kendinize yapacağınız masajla, bir sıcak, bir soğuk duşu sorunlu yerlere tutun. Saunaya gidin.

SELÜLİT BİR HASTALIK MIDIR?

Evet, selülit bir hastalık olup tıptaki adı Hidrolipodistrofidir.

SELÜLİT TEŞHİSİNİ KENDİMİZ KOYABİLİR MİYİZ?

Evet. Cilt iki parmak arasında kıstırıldığında, cildin dış tabakasında girinti ve çıkıntılar meydana gelir ki tıpta buna portakal kabuğu görünümü denir.

SELÜLİT KADINLARDA HANGİ BÖLGELERE YERLEŞİR?

Uyluğun üst kısmı, dizin ve bileğin iç kısımları, kaba et ve baldırların arkası ve üst bacaklara genelde süvari pantolonu şeklinde yerleşir.

SELÜLİT REJİMLE GEÇER Mİ?

Hayır, selülit tüm zayıflama rejimlerine karşı direnç gösterir. Özel bir tedavi gerektirir, kendi kendine geçmez.

SELÜLİT NELERDEN OLUŞUR?

Selülit üç elemandan oluşur: 1-Dayanıklı hale gelmiş bölmeli bir konjonktif doku. 2-Su molekülleri ve tuz molekülleri. 3-Konjonktif doku içine hapsolmuş yağ hücreleri birikintileri. Bu bölgesel yağ birikimi, cildin hareketliliğinin azalması ve kalınlığının artmasıyla kendini gösterir. Elle dokunulduğunda cilt pütürlü, sertleşmiş ve muntazam olmayan bir görüntü verir.

SELÜLİT AĞRILI MIDIR?

Evet, selülit ağrılı olabilir. Ağrının şiddeti selülit`in sinir liflerinin üzerine yapmış olduğu basınç derecesiyle orantılı olarak değişir.

ZAYIF KADINLARDA SELÜLİT OLUR MU?

Evet, selülit zayıf hatta sıska kadınlarda bile görülebilir.

SELÜLİT`İN NEDENLERİ NEDİR?

Hormonal nedenler: Hiper folikülin, yani kadınlarda yumurtalardan salgılanan folikülin hormonunun artışı. Bu hormon, dokularda su tutma özelliği nedeniyle selülit`e zemin hazırlar.
Soya çekim: Anne selülit`li ise çocuğunda da selülit görülebilir.
Dolaşım bozukluğu (damar yetmezliği): Selülit ve damar yetmezliği birbirine paralel gider. Yani selülit damar yollarında oluşur ve damarları sarar, sıkar. Bu durum kan dolaşımını daha da zorlaştırır ve varisler meydana gelir. Bu da damar yetmezliği, selülit, varis, daha ileri derecede damar yetmezliği olarak gittikçe ciddi boyutlara varır.