24 Nisan 2010 Cumartesi

Mide Yanmasi




Mide Yanması

Merhabalar ;

Bugün sizlere Mide Yanması hakkında bilgiler ve belirtilerini vereceğiz son olarak ise nasıl geçirebileceğinizi açıklayacağız. Mide yanması Midede, oldukça fazla miktarda asit salgılanmasına karşın,asidin zararlı etkilerinden kendini koruyacak birçok koruma mekanizması da mevcuttur. Bu mekanizmaların sıkışması veya çok fazla yemek yenilmesi sonucunda ortaya çıkan yanma hissine Mide Yanması denir. Buyurun şimdide sizlere yaptığımız araştırmalarımızı inceleyelim. İyi eğlenceler ...

Mide Yanması'nın Genel Belirtileri Nelerdir ;

Göğüs ortasındaki kemiğin altında yanma hissi ;(bu belirti yemek yemekle ,öne doğru eğilmekle artar. Yukarı doğru yayılabilir. Antasit gibi ilaçlarla geçici olarak şiddeti azalabilir)
Yiyeceklerin veya asitli materyalin ağza gelmesi,yutma güçlüğü, ülserasyon oluşmuşsa ağrılı yutma güçlüğü meydana gelir.
Göğüs ağrısı;
Akciğerle ilgili belirtiler (özellikle geceleyin fışkırmasının sonucunda müzmin öksürük,ses kısıklığı,ses kalınlaşması,astım ,tekrarlayan, nedeni bulunmayan zatürre atakları(boğaza doğru fışkıran asidik materyalin akciğere kaçmasıyla meydana gelir.) Özellikle gece meydana gelen astım nöbetlerinde reflü araştırmalıdır ...

Mide Yanması



Mide Yanması'nın Tedavisi ;

Yatağın başının kaldırılması,
Yatmadan önce yiyecek ve içeceklerden uzak durmak,
Zayıflamak,
Sigara ve alkolü bırakmak,
Bazı yiyeceklerden uzak durmak (Tüm yağlı-salçalı yiyecekler,domates,kahve,çay,turunçgiller,asitli yiyecekler gibi...)
Öne doğru eğilmekten,
Karnı sıkacak kemer,korse,kuşak ve dar giysilerden kaçınmak.

22 Nisan 2010 Perşembe

Revani Tarifi




Revani Tarifi

Merhabalar ;

Bugün sizlere revani tarifi hakkında bazı bilgileri vermek için gelmiş bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi revani yapılışı çok zor bir tatlı türü değildir. Ama emek isteyen bir tatlı türüdür, bu yüzden sizlere bir nebzede yardımcı olabilmek için revani tarifini sitemizde yayınlıyoruz. İyi eğlenceler ...

Revani Tarifi



Yapılışı :

Yumurtaları şekerle birklite beyazlaşıp köpük olana kadar çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayan ile karıştıralım. Hamuru margarinle yağlayıp, tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım. 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirdim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırına sürüp 5 dk. şerbetini emmesini sağlayalım. Dilimleyip üzerine hindistan cevizi serpelim. Şerbeti için şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak, iyiee soğutalım.

Malzemeleri :

3 yumurta 3 çay bardağı un 3 çay bardağı irmik 3 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı şeker

2 paket kabartma tozu

2 paket vanilya

hindistan cevizi

Şerbeti İçin :

4,5 su bardağı şeker

4,5 su bardağı su

1/2 tatlı kaşığı limon suyu

17 Nisan 2010 Cumartesi

Bu Bir Ses Kontrol Cihazıdır




Bir iki üç.

Ses kontrol merkezi.


Dört Beş Altı