26 Ocak 2011 Çarşamba

Acibakla




Merhabalar ;

Bugün sizler için sitemize Acibakla isimli bitkinin faydalarından bahsetmek istiyoruz. Acibakla'nın bir diğer ismi termiye'dir. Birçok faydası vardır onlardan bazılarını sizler için sitemize ekliyoruz. Buyurun araştırmalarımızı sizlere sunuyoruz. İyi araştırmalar, iyi eğlenceler ...

Acibakla



Otsu bir bitkidir. Acı taneleri kullanılır.

Faydası ;

Besleyicidir. İdrar söktürür ve idrar yollarını temizler. Böbrek iltihabını giderir. Böbrek taş ve kumlarının düşürülmesine yardımcı olur. Baş ağrılarını dindidir. Romatizma, lumbago ve siyatik ağrılarını keser. Albümin miktarını düşürür. Vücutta biriken tuzu atar.

16 Ocak 2011 Pazar

Menekşe Yaği




Merhabalar ;

Bugün sizlere mükemmel bir konu ile daha karşınıza geliyoruz. Yıllarca uğraşılan ve edinilen bilgileri herkesin rahatça görebileceğiniz sitemize ve sitelerimize ekliyoruz. Menekşe Yağı'nın en güzel yanı yani Rabbülaleminin bize sunmuş olduğu en güzel nimetlerden birisidir. Saç dökülmesine karşı çok önemli bir etken yani dökülmeyi engelleyen çok önemli bir silah. Buyurun araştırmalarımızı sitemizde bulabilirsiniz ...

Menekşe Yağı



Saç bakımı konusunda pek çok şey denemiş olabilirsiniz belki; peki hiç menekşe yağını duymuş muydunuz. Özellikle saç dökülmelerinde kullanılan en eski metodlardan biri olan menekşe, saça eski canlılığını kazandırır. Sadece saç dökülmelerinde değil,saçlarınızın canlı ve sağlıklı olması için de menekşe yağından faydalanabilirsiniz.. Bir çorba kaşığı susam yağını, iki çorba kaşığı menekşe yağı ve bir yumurta sarısıyla karıştırıp saç diplerinize sürün.

15 Ocak 2011 Cumartesi

Abdestbozanotu




Abdestbozanotu

Merhabalar ;

Bugün sizlere her derde deva olan şifalı bitkilerden birisini daha sitemize ekleyerek sizlerin sitemizden faydalanmasını istiyoruz. Lokman hekimlerden ve çeşitli araştırmacıların yaptığı ve kullandığı açıklamaları bizim sitemizde bulabilirsiniz. Özellikle Abdestbozanotu'nun çok fazla faydasının olduğunu sizlere hatırlatmakta fayda buluyoruz. Buyurun sitemizde araştırabilir her şeyi açıkça bulabilirsiniz.

Abdestbozanotu



Gülgillerden; siyah ve yeşil boya çıkartılan bir bitkidir. Rutubetli yerlerde yetişir. Boyu 70 santimetre kadardır. Kökü akıcıdır.

Faydası : Mideyi kuvvetlendirir. Göğüs ağrılarını dindirir. Ateşi düşürür. Boğmaca, öksürük ve baş ağrılarını keser. Vücuda dinçlik verir. Balgam ve ter söker. Burun kanamalarını keser. Bademcik şişlerini indirir. Mide yanması ve bağırsak gazlarını giderir. Çıbanın olgunlaşmasına yardım eder.