22 Nisan 2010 Perşembe

Revani Tarifi




Revani Tarifi

Merhabalar ;

Bugün sizlere revani tarifi hakkında bazı bilgileri vermek için gelmiş bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi revani yapılışı çok zor bir tatlı türü değildir. Ama emek isteyen bir tatlı türüdür, bu yüzden sizlere bir nebzede yardımcı olabilmek için revani tarifini sitemizde yayınlıyoruz. İyi eğlenceler ...

Revani Tarifi



Yapılışı :

Yumurtaları şekerle birklite beyazlaşıp köpük olana kadar çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayan ile karıştıralım. Hamuru margarinle yağlayıp, tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım. 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirdim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırına sürüp 5 dk. şerbetini emmesini sağlayalım. Dilimleyip üzerine hindistan cevizi serpelim. Şerbeti için şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak, iyiee soğutalım.

Malzemeleri :

3 yumurta 3 çay bardağı un 3 çay bardağı irmik 3 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı şeker

2 paket kabartma tozu

2 paket vanilya

hindistan cevizi

Şerbeti İçin :

4,5 su bardağı şeker

4,5 su bardağı su

1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder