2 Şubat 2010 Salı

Boğaz Ağrisina Ne Iyi Gelir ?




Boğaz Ağrisina Ne Iyi Gelir

Merhabalar ;

Bugün sizlere boğaz ağrısına neyin ve nelerin iyi gelebileceğini açıklamak için gelmiş bulunmaktayız. Bilindiği gibi gribal enfeksiyon sonucunda oluşan belirli durumlar vardır. Bunların en önemlileri ise boğaz ağrısı ve öksürüktür. Boğaz ağrısını çok farklı şekillerde geçirebilmeniz mümkündür.

İŞTE KONUNUN AYRINTILARI :



Boğaz Ağrisina Ne Iyi Gelir





Soğuk algınlığı veya nezlenin yol açtığı boğaz ağrısı, aşağıdaki şu uygulamalarla biraz azaltılabilir:
- Sıvı alımınızı arttırınız (Ballı sıcak çay, bilinen bir halk çaresidir).
- Yatak odanızda bir nemlendirici veya buhar kaynağı bulundurunuz.
- Tuzlu su ile günde birçok kez boğazınızı gargara yapınız (Yarım bardak suya dörtte bir çorba kaşığı tuz konur).
- Hafif ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.
- Boğazı uyuşturan pastillerden kullanabilirsiniz.



Boğaz Ağrisina Ne Iyi Gelir



Boğaz ağrısı tıpta farenjit olarak bilinir.Yutak yani boğazın iltihaplanması sonucu farenjit olarak bilinen boğaz ağrısı gerçekleşir.Boğaz ağrısına yol açan çeşitli faktörler vardır.Bunlarda mikroplar ve metabolizmaya bağlı nedenler olmak üzere iki ana grupta bulunur.Bazı durumlarda ise bulunulan ortamın ısısına,ortam yer alan toza bağlı olarak boğaz ağrısı yaşanabilir.
Boğaz ağrısı her yaşta insanlar sıklıkla görülen sorunlar arasındadır.Ama en çok 4-7 yaş arası çocuklarda boğaz ağrısına daha çok rastlanılır.1 yaş altı çocuklarda ise boğaz ağrısı çok nadir olarak görülen durumlar arasındadır.Boğaz ağrısının belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir.Belirtilerde en büyük etken hastalığın neden kaynaklandığıdır.Boğaz ağrısı yol açan en büyük etmen virüslerdir, geri kalan unsurlar ise bakteriyel sebeplerden dolayı boğaz ağrısı yaşatır.Boğaz ağrısı bazı durumlarda tehlikeli olabilir ve önlem alınması gerekebilir. Mesela bakteriye bağlı boğaz ağrısı varsa bu yüksek ateşe yol açabilir.Ateş 40 dereceleri daha bulabilir. Virüse bağlı boğaz ağrısı olmuş ise genel olarak yüksek ateş görülen durumlar arasında değildir.
Boğaz ağrısının belli başlı belirtileri; ses kısıklığı,öksürük,boğaz hafif yanma,yorgunluk,nefeste koku,tozlu ortamda sorun yaşanması gibi durumlar boğaz ağrısının geliyorum dediği durumlardır.Boğaz ağrısı genelde 1-2 gün sürede geçer.Antibiyotikler ise boğaz ağrısı tedavisi için olumlu etkiler yapar.Hastalığın kısa sürede geçmesini sağlar.

Boğaz Ağrisina Ne Iyi Gelir



Hatmi boğaz ağrısına iyi gelme yönünde oldukça etkilidir.Hatminin hem köklerini,çiçeklerini ve yapraklarınından yapılacak efisyon ile boğaz ağrısından kurtulunabilinir.
*Adaçayı da boğaz ağrısı için faydalıdır.Özellikle ağızda gargara yapılarak kullanılırsa yararları ortaya çıkar.Gargara yapılacak karışım ne çok sıcak nede çok soğuk olmalıdır.Normal vücut ısısı sıcaklığı yeterli olacaktır.
*Şakayık çiçeğiyle servi kozalağı ezilerek karıştırılır.Bal ilave ederek reçel kıvamınına gelmesi sağlanır.Hazırlanan reçel her yemek öncesi ve sonrasında 1′er çorba kaşığı yenir.


1 yorum: