16 Şubat 2010 Salı

Kayisinin Faydalari





Merhabalar ;

Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden kayısıyı çoğumuz tadı için yeriz. Aslında kayısı ile birçok hastalıktan da kurtuluyoruz.

Örneğin, kayısı kemik erimesini önlüyor, cilde iyi geliyor ve daha sayılamayacak kadar fayda sağlıyor.

İşte ayrıntılar...

Aşağıdaki yazı tr.mydearbody.com sitesinden alınmıştır. Yazının tüm hakları kendilerine aittir. Ayrıca sitemize katkılarından dolayı teşekkürü borç biliriz.


KAYISI: A, B, C ve P vitamini açısından zengin bir meyve olan kayısı aynı zamanda bol miktarda demir içerir. Ayrıca magnezyum, kalsiyum, fosfor, kükürt, bakır, krom ve manganez mineralleri açısından da zengindir.

Kayisinin Faydalari



Kayısının Faydaları: Kayısı besleyici ve iştah açıcıdır. Bol miktarda demir içerdiğinden kansızlığa iyi gelir. Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Başta akciğer ve cilt kanseri olmak üzere kansere karşı koruyucudur. Vücuda kuvvet verir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Özellikle gelişme çağındaki çocuklara faydalıdır. Raşitizm gibi gelişme bozukluklarını önler. Hastaların iyileşmesini hızlandırır. Sinirleri sakinleştirir ve uyku verir. Migrene karşı da iyi gelir. Ayrıca cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır.

Ayrıntılar burada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder