16 Ocak 2010 Cumartesi

Zeytinin Faydalari




Kahvaltıların vazgeçilmezi olan zeytini sadece tadı için yeriz. Aslında zeytin gerçekten mucizevi bir yiyecek...

Yazımıza başlamadan önce bu yazının tamamen özgün olduğunu ve başka hiçbir sitede bu yazıyı bulamayacağınızı belirtmek isteriz.

Zeytinin Faydaları

Zeytin yiyin, kanseri yenin !

Başlıktan da anlaşılacağı gibi zeytin kanseri önlüyor. Bilimsel olarak kadınlarda göğüs kanserine engel olduğu geçtiğimiz yıllarda açıklandı. Bir başka yabancı üniversitedeki araştırmalara göre ise zeytinyağı gibi bitkisel yağlarda bulunan bir yağ olan B-sitosterol’ün, prostat kanseri hücrelerinin oluşumunu engellemede yardımcı olabildiği belirtilmiştir. Oxford Üniversitesi’ndeki doktorlar tarafından yürütülen son araştırmada da, zeytinyağının bağırsak kanserine karşı koruyucu özelliğe sahip olduğu bulunmuştur.

Eklem Enfeksiyonu Hastalığını Önlüyor !

Araştırmacıların raporlarına göre bol miktarda zeytinyağı ve pişmiş sebze yiyen insanların eklemlerdeki kronik enfoksiyonel bir hastalık olan romatizmal artrit geçirme riskleri azalmaktadir.

Kemiğin Gelişimine Katkıda Bulunuyor !

Sizinde gördüğünüz gibi
zeytinin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle çocuklarda ve gençlerde zeytin tüketimi kemik gelişimine katkıda bulunuyor.

Yaşlanmayı Geciktiriyor

Sadece çocuklarda ve gençlerde değil, orta yaş ve yaşlılar diyebileceğiz yaş gruplarında da zeytinin faydası büyük. Herkesi bunalımlara düşüren, psikolojik sıkıntılar oluşturan yaşlılık korkusu zeytin sayesinde gecikiyor.

Bir başka yazımızda görüşmek ümidiyle, sağlıklı ve mutlu günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder